Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

21.05.2022

Сьогодні в Україні відзначають професійне свято працівників науки — День науки.

Сьогодні в Україні відзначають професійне свято працівників науки — День науки.

Зараз наука, як і вся країна, адаптується до умов воєнного часу. Пам'ятаючи досвід пандемії COVID-19, наука знаходить нові формати, переходячи в онлайн, використовуючи доступні та сучасні технічні можливості.

Кожна професія та кожна галузь у світі починається зі знань. Медицина — не виключення: кожен медичний працівник від терапевта до хірурга, від медсестри до фармацевта починається з науки.

Саме тому підтримка та розвиток медичної науки є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я.

Якщо говорити мовою цифр, то у 2022 році виконується 116 наукових досліджень та розробок, які носять як прикладний, так і фундаментальний характер й стосуються питань медичної і фармацевтичної науки та практики.

#МОЗ також працює над впровадженням новітніх підходів у сфері надання медичної допомоги хворим, продовжується впровадження електронної системи, використовуються новітні практики лікування поранень та в найближчому майбутньому запровадять використання 3D технологій у виготовленні імплантатів кісток.

Попри війну в Україні ні на хвилину не зупиняється науковий прогрес, продовжують впроваджувати інноваційні технології, які є головною запорукою незалежності держави та перспективи розвитку на майбутнє.

(с) 2024

Запис до лікаря