Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

26.05.2023

Психологічно здорова людина – це людина, яка почуває себе гармонійно та має певний резерв сил до подолання складнощів і достатній рівень продуктивності в повсякденному житті.

😌 Психологічно здорова людина – це людина, яка почуває себе гармонійно та має певний резерв сил до подолання складнощів і достатній рівень продуктивності в повсякденному житті.

Вона має наснагу розвиватися та допомагати іншим робити теж саме. Попри труднощі життєвого шляху, має сили до адаптації та гнучкості сприйняття. Гармонія і баланс – одні з найважливіших критеріїв психологічно здорової людини. Але ми маємо пам’ятати, що гармонія з зовнішнім світом та життям починається з гармонії зі самим собою. Коли ми здатні чути власні потреби та бажання, а також шукати та знаходити шляхи їх вирішення.

❗ Одним з найвагоміших чинників, який руйнує психічне здоров’я є стрес.

Стрес – це захисна реакція організму на зовнішні подразники, зміну соціального середовища чи травматичні події. Чому саме захисна? Завдяки відчуттю стресу наш організм здатен адаптуватися до змін та подолати певні складнощі, до того ж в умовах стресу людина здатна залучити резерви свого потенціалу.

Що може допомогти повернути своє спокійне життя?

🟢 Фізична активність допомагає перемикнути увагу та змістити фокус з хвилювання на життя, яке проходить повз нас, поки ми хвилюємося. Про фізичну активність докладніше тут: https://bit.ly/3Wth0kb. Особливо важливо, коли ми починаємо це робити систематично, адже це допомагає поновити контроль за своїм життям, а отже відчути свій власний вплив на психічний стан.

🟢 Чітке планування свого розпорядку дня допоможе нам уникнути додаткової тривоги все встигнути та почувати себе комфортно.

🟢 Важливу роль відіграє збалансоване харчування. Вживання щоденно 5 порцій овочів та фруктів. Адже порушення роботи шлунково-кишкового тракту призводить до тривожних розладів. Більш докладно про здорове харчування можна ознайомитися за посиланням: http://www.prozdorove.com.ua/ration.

🟢 Надважливо для подолання стресу є відмова від куріння та від вживання алкоголю. Адже думка, що це дає змогу розслабитися є хибною. На додаток, це навпаки погіршує психологічний стан, тому що наслідками сп’яніння є посилення тривоги та стресу. Як подолати залежність від тютюну читайте тут: https://stopsmoking.phc.org.ua/

Кожен з нас здатен піклуватися про себе та своє психічне здоров’я. Розуміння своїх емоцій, тригерів, патернів поведінки, дослідження свого життя завжди дає змогу розуміти й чути себе, що безумовно формує міцне підґрунтя для щасливого, психічно здорового життя. 💙

Докладніше читайте тут: https://bit.ly/3ICz99i

(с) 2024

Запис до лікаря