Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

21.02.2024

Старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Назар Клюфінський провів семінар-навчання

21 лютого 2024 року старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Назар Клюфінський провів семінар-навчання для лікарів та працівників ДУ «ТМО МВС України по Івано-Франківській області», щодо роз’яснення основних вимог інформаційної гігієни в кіберпросторі, протидії онлайн – шахрайствам в мережі Інтернет та презентовано проєкт "BRAMA", який створений для протидії дезінформації, захисту медіа простору від російської пропаганди та незаконному контенту в інформаційному просторі.

Метою проєкту "BRAMA" є покращення медіа-грамотності українців, протидія шахрайствам в мережі Інтернет, зменшення впливу пропаганди на суспільство та очищення інформаційного простору від російської пропаганди та дезінформації, долучитися до проекту можна за посиланням: https://t.me/+eLfm9v6PfDY4NjI6, будьте обізнаними і захищеними в мережі Інтернет.

Під час семінару обговорено наступні питання:

- Ознайомлено із Всеукраїнською інформаційною кампанією з платіжної безпеки #Шахрай Гудбай нагадування про основні правила кібербезпеки.

- Роз’яснено про основні вимоги інформаційної гігієни в кіберпросторі та безпеки в соціальних мережах;

- Доведено правильне налаштування мобільних додатків: Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Opera, Google Chrome, та принцип збереження облікових записів та паролів, надійність їх захисту.

- Протидія типовим видам онлайн-шахрайств в мережі Інтернет, таких як: збір коштів для ЗСУ або отримання допомоги від ООН, телефонне шахрайство – ІР телефонія, купівля-продаж неіснуючих товарів на інтернет-платформах, взлом почтових скриньок та акантів у соціальних мережах та шляхи їх уникнення.

- Доведено про шкідливість фішингових сайтів, посилань та телеграм-каналів з метою недопущення та компрометації даних серед населення.

(с) 2024

Запис до лікаря